MAASIKAJÄÄTISE KÜPSISETORT

Koostisosad

Valmistamine

  1. Blenderda maasikad püreeks, lisa vaniljemaitseline jäätisepulber, sidrunimahl ja sega ühtlaseks massiks.
  2. Pane segu vähemalt 1 tunniks sügavkülma, seejärel vahusta mikseriga kuni 5 minutit ning lisa vahustatud toorjuust. Mikserda keskmisel kiirusel segu ühtlaseks.
  3. Pane želatiinilehed külma vette paisuma vähemalt 5 minutiks. Pigista üleliigne vesi paisunud želatiinilehtedest välja ja sulata 3 spl kuumas piimas/vees, lase jahtuda.
  4. Lisa sulatatud želatiin maasika-toorjuustu segule ja sega ühtlaseks.
  5. Võta tordivorm (minu oma on 18 cm läbimõõduga), vooderda põhi ja servad küpsetuspaberiga. Servad võid vooderdada ka tordikilega, kui see käepärast olemas on – äärmiselt mugav kasutada võrreldes paberiga.
  6. Lao küpsised vaheldumisi ohtra maasika-toorjuustukreemiga kas püsti üksteise kõrvale või kihiti teineteise peale – maitseasi! Mina ladusin püsti nagu pildilt näha – väga efektne jäi!
  7. Viimaseks kihiks jäta maasika-toorjuustukreem.
  8. Lase tordil külmikus maitsestuda vähemalt 5 tundi, soovitavalt üleöö.
  9. Kaunista rohkelt värskete maasikatega, serveeri ja naudi!

 

Retsept ja pildid kokkajate klubilt Kirjud Põlled