Revala@revala.ee
Revala@revala.ee
MAASIKAJÄÄTISE KÜPSISETORT
Koostisosad
- 200 g Revala vaniljemaitselist jäätisepulbrit mikseriga valmistamiseks
- 300 g värskeid maasikaid
- 1 spl sidrunimahla
- 200 g maitsestamata toorjuustu
- 2 želatiinilehte
- 3 spl piima/vett
- 3 pakki vanilje küpsiseid (Selga, Kalev, vms)
Valmistamine
- Blenderda maasikad püreeks, lisa vaniljemaitseline jäätisepulber, sidrunimahl ja sega ühtlaseks massiks.
- Pane segu vähemalt 1 tunniks sügavkülma, seejärel vahusta mikseriga kuni 5 minutit ning lisa vahustatud toorjuust. Mikserda keskmisel kiirusel segu ühtlaseks.
- Pane želatiinilehed külma vette paisuma vähemalt 5 minutiks. Pigista üleliigne vesi paisunud želatiinilehtedest välja ja sulata 3 spl kuumas piimas/vees, lase jahtuda.
- Lisa sulatatud želatiin maasika-toorjuustu segule ja sega ühtlaseks.
- Võta tordivorm (minu oma on 18 cm läbimõõduga), vooderda põhi ja servad küpsetuspaberiga. Servad võid vooderdada ka tordikilega, kui see käepärast olemas on – äärmiselt mugav kasutada võrreldes paberiga.
- Lao küpsised vaheldumisi ohtra maasika-toorjuustukreemiga kas püsti üksteise kõrvale või kihiti teineteise peale – maitseasi! Mina ladusin püsti nagu pildilt näha – väga efektne jäi!
- Viimaseks kihiks jäta maasika-toorjuustukreem.
- Lase tordil külmikus maitsestuda vähemalt 5 tundi, soovitavalt üleöö.
- Kaunista rohkelt värskete maasikatega, serveeri ja naudi!
Retsept ja pildid kokkajate klubilt Kirjud Põlled