"JÄINE SUUDLUS" EHK BESEERULL JÄÄTISEGA

Beseerulli koostisosad

  • 4 munavalget
  • 220 g suhkrut
  • 1 sl valge veiniäädikat
  • 1 sl maisitärklist
  • 100 g mandlilaaste

Jäätise koostisosad

Vaniljemaitseline jäätis
Mustsõstra jäätis

Beseerulli valmistamine

  1. Rösti 120 kraadises ahjus mandlilaastud kergelt kuldseks, umbes 3 minutit.
  2. Vahusta toasoojad munavalged kõvaks vahuks, lisa pidevalt mikserdades paari supilusikatäie kaupa suhkur – vaht peab jääma läikiv. Lõpuks vahusta hulka tärklis ja valge veiniäädikas. Ajaliselt võtab see tegevus aega umbes 10 minutit.
  3. Pane küpsetusplaadile küpsetuspaber ja puista sinna peale ühtlaselt pool röstitud mandlilaastudest ning seejärel kata munavalgevahuga.
  4. Küpseta 170–kraadises ahjus 18 minutit (ülevalt ja alt küpsetamise režiimil, ilma pöördõhuta).
  5. NB! Küpsetamise ajal ei tohi ahjuust avada, muidu besee vajub kokku.
  6. Kummuta küpsenud beseeplaat ettevaatlikult puhtale küpsetuspaberile.
  7. Eemalda ettevaatlikult küpsetamisel abiks olnud paber ja keera beseeplaat kergelt rulli. Lase täielikult jahtuda.
  8. Rulli jahtunud beseerull lahti ja pane lusikaga või kondiitrikoti abil kahte erimaitselist pehmet jäätist vahele.
  9. Rulli küpsetuspaberi abil kokku, seejärel pane rullile ümber foolium, mis aitab paremini kuju hoida. Tõsta rull sügavkülma vähemalt 5–6 tunniks.

Jäätise valmistamine

Etapp 1: Vaniljejäätise valmistamine
  • Sega 100 g vaniljemaitselist jäätisepulbrit 150 ml külma veega.
  • Pane segu vähemalt 1 tunniks sügavkülma, seejärel vahusta mikseriga kuni 5 minutit.
  • Pane valmis jäätis kondiitrikotti, aseta sügavkülma 15 minutiks, seejärel pane beseerulli vahele.
Etapp 2: Mustsõstrajäätise valmistamine
  • Sega omavahel kokku vesi ja mustsõstrapüree, seejärel lisa 100 g vaniljemaitselist jäätisepulbrit.
  • Sega kõik koostisosad vispli abil ühtlaseks.
  • Pane segu vähemalt 1 tunniks sügavkülma, seejärel vahusta mikseriga kuni 5 minutit.
  • Pane valmis jäätis kondiitrikotti, aseta sügavkülma 15 minutiks, seejärel pane beseerulli vahele.

Retsepti idee: raamatust “Jäätised ja sorbetid masinaga ja ilma”, autor E.Palu + omapoolsed muudatused.