Revala@revala.ee
Revala@revala.ee
"JÄINE SUUDLUS" EHK BESEERULL JÄÄTISEGA
Beseerulli koostisosad
- 4 munavalget
- 220 g suhkrut
- 1 sl valge veiniäädikat
- 1 sl maisitärklist
- 100 g mandlilaaste
Jäätise koostisosad
Vaniljemaitseline jäätis
- 100 g Revala vaniljemaitselist jäätisepulbrit mikseriga valmistamiseks
- 150 ml vett
Mustsõstra jäätis
- 100 g Revala vaniljemaitselist jäätisepulbrit mikseriga valmistamiseks
- 75 ml vett
- 75 g mustsõstra püreed
Beseerulli valmistamine
- Rösti 120 kraadises ahjus mandlilaastud kergelt kuldseks, umbes 3 minutit.
- Vahusta toasoojad munavalged kõvaks vahuks, lisa pidevalt mikserdades paari supilusikatäie kaupa suhkur – vaht peab jääma läikiv. Lõpuks vahusta hulka tärklis ja valge veiniäädikas. Ajaliselt võtab see tegevus aega umbes 10 minutit.
- Pane küpsetusplaadile küpsetuspaber ja puista sinna peale ühtlaselt pool röstitud mandlilaastudest ning seejärel kata munavalgevahuga.
- Küpseta 170–kraadises ahjus 18 minutit (ülevalt ja alt küpsetamise režiimil, ilma pöördõhuta).
- NB! Küpsetamise ajal ei tohi ahjuust avada, muidu besee vajub kokku.
- Kummuta küpsenud beseeplaat ettevaatlikult puhtale küpsetuspaberile.
- Eemalda ettevaatlikult küpsetamisel abiks olnud paber ja keera beseeplaat kergelt rulli. Lase täielikult jahtuda.
- Rulli jahtunud beseerull lahti ja pane lusikaga või kondiitrikoti abil kahte erimaitselist pehmet jäätist vahele.
- Rulli küpsetuspaberi abil kokku, seejärel pane rullile ümber foolium, mis aitab paremini kuju hoida. Tõsta rull sügavkülma vähemalt 5–6 tunniks.
Jäätise valmistamine
Etapp 1: Vaniljejäätise valmistamine
- Sega 100 g vaniljemaitselist jäätisepulbrit 150 ml külma veega.
- Pane segu vähemalt 1 tunniks sügavkülma, seejärel vahusta mikseriga kuni 5 minutit.
- Pane valmis jäätis kondiitrikotti, aseta sügavkülma 15 minutiks, seejärel pane beseerulli vahele.
Etapp 2: Mustsõstrajäätise valmistamine
- Sega omavahel kokku vesi ja mustsõstrapüree, seejärel lisa 100 g vaniljemaitselist jäätisepulbrit.
- Sega kõik koostisosad vispli abil ühtlaseks.
- Pane segu vähemalt 1 tunniks sügavkülma, seejärel vahusta mikseriga kuni 5 minutit.
- Pane valmis jäätis kondiitrikotti, aseta sügavkülma 15 minutiks, seejärel pane beseerulli vahele.
Retsepti idee: raamatust “Jäätised ja sorbetid masinaga ja ilma”, autor E.Palu + omapoolsed muudatused.