Revala@revala.ee
Revala@revala.ee
PASHAJÄÄTIS
Koostisosad
- 200 g Revala vaniljemaitselist jäätisepulbrit mikseriga valmistamiseks
- 200 ml vett või mõnda taimset piima (kookose-mandli sobis väga hästi)
- 100 ml sidruni- või laimimahla
- 100 ml vahukoort
- 100 g maitsestamata toorjuustu (näiteks Kreemist Farmi toorjuustu)
- 100 g väikseid rosinaid (eelnevalt pisut leotada)
- Riivitud apelsinikoort (vastavalt maitsele)
Valmistamine
- Sega 200 g vaniljemaitselist jäätisepulbrit 200 ml külma vee või taimse piimaga, lisa sidruni- või laimimahl ja riivitud apelsinikoor.
- Pane segu vähemalt 1 tunniks sügavkülma, seejärel vahusta mikseriga kuni 5 minutit ja tõsta nii kauaks sügavkülma tagasi, kui tegeled toorjuustu ja vahukoorega.
- Vahusta toasoe toorjuust, lisa vahukoor ja vahusta veel, kuni segu on ühtlaselt kohev.
- Sega kokku vahustatud jäätis, toorjuustu-vahukoore segu ja rosinad.
- Pane jäätis ühte suurde või mitmesse väiksesse meelepärasesse vormi ning aseta sügavkülma vähemalt 6 tunniks kuni üleöö.
Kui aga pole jaksu oodata, siis see sobib magustoiduna ka kohe – ilma, et oleks lõplikult külmunud!