JÄÄTISE KOOGIKESED

Koostisosad

Koogikeste põhi
  • 240 g piparkooke, digestive- või muid meelepäraseid küpsiseid (piparkoogid annavad maitsemeeltele mõnusa vürtsiefekti, ka keset suve!)
  • 100 g võid

Valmistamine

  1. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga.
  2. Sega 200 g vaniljemaitselist jäätisepulbrit 300 ml külma veega.
  3. Pane segu 20–40 minutiks sügavkülma, seejärel vahusta mikseriga 2–5 minutit.
  4. Vahustatud segule lisa riivitud apelsinikoor ja tükeldadtud šokolaadikommid, sega ettevaatlikult läbi.
  5. Võta koogirõngad (meil olid läbimõõduga 7 cm), vooderda ääred küpsetuspaberiga või tordikilega.
  6. Pane põhja 1–2 spl piparkoogipuru, ära kinni suru.
  7. Pane jäätisesegu vormi ja aseta sügavkülma 3–4 tunniks, veel parem üleöö.
  8. Enne serveerimist eemalda koogirõngas ja küpsetuspaber (tordikile) ja aseta taldrikule.