Revala@revala.ee
Revala@revala.ee
KÜPSETATUD KOHVI–ŠOKOLAADIJÄÄTISETORT
Koostisosad:
Jäätis
- 200 g Revala šokolaadijäätisepulbrit mikseriga valmistamiseks
- 300 ml külma kohvi / külma vett
Tordipõhi
- 50 g võid
- 100 g Digestive küpsiseid või piparkooke
Beseekiht
- 3 munavalget (110 g)
- 220 g suhkrut
- Näputäis sidrunhapet
Valmistamine
Etapp 1: Jäätisetordi valmistamine
- Vooderda küpsetuspaberiga 16-20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja ääred.
- Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga, seejärel pane lusikaga ühtlaselt küpsisesegu vormi põhja ja suru kergelt kinni. Aseta koogivorm külmkappi ootele.
- Sega 200 g šokolaadimaitselist jäätisepulbrit 300 ml külma kohviga.
- Pane segu vähemalt 60 minutiks sügavkülma, seejärel vahusta mikseriga 2–5 minutit kohevamaks.
- Pane jäätisesegu koogivormi ja aseta sügavkülma 5–6 tunniks, veel parem üleöö, sest edasi läheb tort ju ahju!
Etapp 2: Besee valmistamine
- Munavalgele lisa suhkur ja kuumuta segu veevannil pidevalt segades seni, kuni muutub heledaks ja suhkur on enamjaolt lahustunud.
- Seejärel vahusta mikseriga täisvõimsusel, kuni tekivad esimesed tipud munavahule. Lisa sidrunihape või sidrunimahl ning vahusta munavalget seni, kuni tekib pärlmutterläige ja tugev vaht.
Etapp 3: Kiire tegutsemine
- Pane ahi 225-250 kraadi peale sooja. Otsi välja juba serveerimisalus.
- Besee mass on valmis, kui see on läikiv ja tugev. Pane besee mass kondiitrikotti, mille otsas on tähekese tülle (kreemipritsi otsik).
- Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
- Võta sügavkülmast jäätisetort, võta koogivormist välja ning eemalda äärtest küpsetuspaber ja aseta ahjuplaadile.
- Pritsi kondiitrikotist või määri besee lusikaga kiiresti koogile nii, et see on üleni kaetud. Jälgi, et kate ulatuks ka küpsisepõhjani vastu küpsetuspaberit, ühtegi õhuauku jääda ei tohi! Võid lusikaseljaga teha beseele kaunistuseks tippe (seda juhul, kui ei kasutanud kondiitrikotti).
- Tõsta ahjuplaat 250-kraadini eelkuumutatud ahju alumisele siinile.
- Küpseta umbes 5 minutit, kuni besee on kergelt pruunistunud. Jälgi hoolega, mis ahjus toimub!
- Kui besee on kergelt pruunistunud, võta ahjust ja serveeri kohe!